top of page
Zoeken

Bouw van nieuw gebouw voor Chiro Schelle gaat van start

In de Tuinlei in Schelle is dit weekend het startschot gegeven voor het ambitieuze nieuwe bouwproject voor Chiro Schelle. De Chiro-afdeling hees voor het eerst de vlag op het nieuwe terrein en bezoekers konden zelf bomen aanplanten. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle kwam kijken naar de eerste stappen van dit belangrijke infrastructuurproject, waar de Vlaamse Regering anderhalf miljoen euro voor vrijmaakt.Op de site aan de Tuinlei in Schelle neemt de bedrijvigheid stilaan toe. De grondwerken zijn van start gegaan en er werden al diverse spelelementen op het terrein geplaatst. Op 18 en 19 november organiseerde de gemeente Schelle een groot aanplantingsweekend: inwoners en bezoekers konden helpen met het planten van het bessenstruikdoolhof en van zo’n 250 levensbomen: bomen voor kinderen uit Schelle die tussen 2018 en 2022 geboren werden. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle bezocht op zondag 19 november de plek waar binnenkort de nieuwe lokalen voor Chiro Schelle zullen verrijzen. De Chiro verzamelde voor het eerst aan de Tuinlei en hees er de Chirovlag.Het huidige lokaal van Chiro Schelle is zo’n 70 jaar oud, niet duurzaam en voldoet niet meer aan de noden van een sterk groeiende jeugdbeweging. Daar komt verandering in met het project ‘Tuinlei’, gelegen aan de gelijknamige straat in Schelle. Het nieuwe gebouw omvat een polyvalente zaal en jeugdlokalen. De Chiro-afdeling stelt de nieuwe gebouwen ook open voor andere jeugdbewegingen. De centrale ligging op de as Antwerpen-Brussel is een troef voor de bereikbaarheid voor groepen uit heel Vlaanderen. Tuinlei wordt een bijzonder duurzaam en bijna-energieneutraal gebouw, dankzij de uitvoering in CLT-houtskelet, de hoogwaardige verwarmings- en ventilatie-installaties, een groendak en regenwaterrecuperatie.Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle maakt een investeringssubsidie van 1.558.650 euro vrij voor dit project, goed voor 60 % van de totale kostprijs. Ook de gemeente Schelle investeert mee in dit project. Zo is Tuinlei een mooi voorbeeld van hoe de Vlaamse overheid en het lokale bestuur gezamenlijk investeren in kwaliteitsvolle infrastructuur voor kinderen en jongeren.


Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle: “Ik ben bijzonder tevreden dat dit prachtige project nu echt uit de startblokken kan schieten. Het is belangrijk om te investeren in ruimte voor jongeren, en moderne, duurzame en polyvalente infrastructuur voor jeugdbewegingen hoort daar zeker bij. Dankzij dit mooie project krijgt Chiro Schelle de ruimte om te groeien en kunnen in de toekomst honderden kinderen en jongeren komen ravotten op deze prachtige site.”


Burgemeester van Schelle Rob Mennes: "Chiro Schelle doorliep met het lokale bestuur een zeer lang en volgehouden traject. De eerste nota’s dateren al van 2006. Het project wordt een unieke en creatieve combinatie van jeugdwerking en landbouwactiviteiten, zoals fruitteelt en landschapsherstel. De locatie is gelegen in een groot, open gebied met onder meer een natuurgebied-in-wording van ongeveer 25 ha. De gemeente stelde een terrein van 1,5 ha ter beschikking, de Kerkfabriek ook nog eens 5.000 m². Ons lokaal bestuur gaf ook nog een financiële rugzak van 500.000 euro mee.”
Comentários


bottom of page