top of page
Zoeken

Brusselse kinderen maken zelf animatiefilms

Kinderen uit acht verschillende basisscholen in Brussel werkten samen aan acht animatiefilms waarin ze de dagelijkse realiteit in Brussel op een ludieke, grappige of soms zelfs spannende manier weergeven. Dat konden ze doen dankzij de audiovisuele studio REKKER, die subsidies ontving van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle.


REKKER is een audiovisuele studio waar kinderen en jongeren zich tot filmmakers ontpoppen. Met het eerste animatieproject Stadsvogel bood REKKER de Brusselse leerlingen de kans hun eigen animatiefilm te bedenken én te maken.


De animatiefilms zijn gemaakt via de stop-motion techniek waarbij de kinderen onder begeleiding van REKKER het scenario schreven, de karakters en decors grafisch uitwerkten met papier en geluid toevoegden. De films duren ongeveer 3 à 4 minuten en voor elke seconde waren er 12 foto's nodig die ze via een speciaal toestel maakten. In totaal hebben de leerlingen 3 dagen lang gewerkt aan hun film.


De thema's van de films lopen uiteen van een bezoek bij de Senaat en de Kamer in het parlement tot in de Brusselse metro's en riolen.


Комментарии


bottom of page