top of page
Zoeken

Buitenspeeldag 2020: een beetje anders

Vandaag is het Buitenspeeldag. Normaal gezien dé dag bij uitstek om samen buiten te spelen en te ravotten. Maar door de coronacrisis gaat dat vandaag helaas niet. Toch zijn er genoeg alternatieven. Welke kies jij?Heel wat steden en gemeenten hebben voor een alternatieve Buitenspeeldag gezorgd! Enkele leuke voorbeelden:In Kuurne maken alle kinderen vandaag een reis rond Europa. Niet echt natuurlijk, maar met spelletjes die iedereen zelf thuis kan spelen.De jeugddienst van Riemst vuurt elke 20 minuten een nieuwe opdracht op de kinderen af, wie de meeste punten heeft verzameld op het einde van de dag kan een klein pretpakketje winnenIn Sint-Niklaas kregen alle kinderen tussen 4 en 12 jaar een spelpakket in de brievenbus compleet met speelpionnen, dobbelsteen, bordspel, opdrachten, kleurplaat en kleurpotloden.De kinderen van Mechelen kunnen de hele dag lang foto's sturen van hoe ze spelen in hun eigen kot of tuin en maken kans op verschillende leuke prijzen!

De zes jeugddiensten van de Pajotse gemeenten Pepingen, Lennik, Galmaarden, Herne en Gooik komen met een virtuele Buitenspeeldag vanuit jouw kot.
De jeugddienst van Hasselt vindt het belangrijk dat de Hasseltse kinderen toch nog kunnen spelen op deze speciale dag. Daarom posten ze de hele dag door leuke spelletjes en tips op hun Facebookpagina!
In Wingene kregen alle kinderen tien opdrachten die ze thuis kunnen uitvoeren. Wie meedoet, maakt kans op een springkasteel voor één dag!

Ook Aarschot bedacht een leuk alternatief voor de Buitenspeeldag. Elk halfuur post het jeugdcentrum De Klinker een activiteit die je in je kot of tuin kan doen. Kinderen die hun activiteit filmen en op tijd doorsturen, maken kans op een spelpakket!
En nog zoveel meer! Check zeker ook eens de website of sociale media van jouw eigen stad of gemeente voor een leuk alternatief van de Buitenspeeldag.コメント


bottom of page