top of page
Zoeken

CD&V-lijst kleurt jong en vrouwelijk

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2019


Lijsttrekker voor het Vlaams parlement Benjamin Dalle (CD&V) krijgt met de Everse Laura Van Eeckhout (29) en de Anderlechtse Nicole De Moor (35) jonge en vrouwelijke versterking. “Een sterk Nederlandstalig onderwijs en de uitbouw van kinderopvangplaatsen, zijn onze beste troeven voor de toekomst.”
De algemene vergadering van CD&V keurde dinsdagavond officieel de plaats goed van Van Eeckhout als tweede op de lijst voor het Vlaams parlement. De Moor wordt dan weer eerste opvolger, “een zeer belangrijke kandidate voor ons”, aldus lijsttrekker Dalle.


Van Eeckhout is afkomstig uit Evere, is al actief als regiovoorzitter van Vrouw & Maatschappij en medewerker volksgezondheid van de CD&V-Kamerfractie. “Een sterk Nederlandstalig onderwijs en de uitbouw van kinderopvangplaatsen, zijn onze beste troeven voor de toekomst”, klinkt het. “Daarnaast wil ik mee zorgen voor een Vlaams gelijkekansenbeleid dat de uitdagingen erkent en aanpakt.”


Asiel- en migratie-experte


Nicole De Moor woont dan weer in Kuregem in Anderlecht en werkt als beleidsadviseur in asiel en migratie en gelijke kansen op het kabinet van Vice-Eerste Minister Kris Peeters. “Het sluitstuk van een goed migratiebeleid is een coherent integratie- en inburgeringsbeleid. Ik wil me ervoor engageren om die integratiereflex te verankeren in alle beleidsdomeinen.”

Lijsttrekker Dalle (37) is blij met de versterking. “Het zijn twee jonge vrouwen die met hun beide voeten in de Brusselse realiteit staan. Ik ben heel blij dat ze hun expertise nu ook voor de schermen willen inzetten voor een beter Brussel.”Comments


bottom of page