top of page
Zoeken

Dalle opent nieuw gebouw op site van Chirohuis De Kalei in Dilsen-Stokkem

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, mocht zaterdag een nieuw gebouw openen op de site van Chirohuis De Kalei in Dilsen-Stokkem. De nieuwbouw met de naam De Wilg werd gerealiseerd met een subsidie voor Grote Culturele Infrastructuur van 1.4 miljoen euro.


Het gebouw De Wilg heeft de vorm van een klavertje drie en zorgt voor een extra capaciteit van 76 bedden. Dat betekent dat De Kalei nu plaats kan bieden aan 186 overnachtende jongeren en begeleiders. En dat is nog buiten de tentenweides gerekend.De Wilg is omgeven door speelterreinen en een speelbos. Geen last van de buren dus. Volgens de Chiro is De Wilg de ideale uitvalsbasis voor natuurklassen, vormingscursussen, kennismakings- en bezinningsdagen, groepsverblijven en kampen. De Wilg kan vanaf 19 september gehuurd worden in volpension.


De Kalei is gelegen midden in het Nationaal Park Hoge Kempen, te midden van de natuur dus. De natuurbeleving staat hier dan ook centraal. Jongeren kunnen er samen met de ‘rangers’ in het park op pad en ontdekken op die manier de fauna en flora van het park.


De Kalei is één van de vele Chirohuizen in Vlaanderen. Meer info en mogelijkheid tot boeken vind je hier.Comments


bottom of page