Zoeken

Dalle stelt 500 seniortenten ter beschikking van jeugdorganisaties

De Vlaamse Uitleendienst Kampeermateriaal stelt 500 seniortenten uitzonderlijk ter beschikking van jeugdorganisaties, dat kondigde Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, vandaag aan in een overleg met alle Vlaamse Jeugdschepenen. Jeugdverenigingen kunnen de tenten gebruiken als shelter om ook bij regen- of sneeuw activiteiten buiten te laten doorgaan. De tenten kunnen aangevraagd en gebruikt worden van 1 februari tot en met 14 maart 2021. Minister Dalle roept ook alle provincies, steden en gemeenten op om organisaties zoveel mogelijk te steunen met materiaal: “We vragen opnieuw heel wat flexibiliteit van onze kinderen en jongeren in deze moeilijke periode, al het materiaal dat daarbij helpen moet uit de kast,” aldus Dalle.Volgens de verstrengde coronamaatregelen voor het jeugdwerk wordt er vanaf deze week enkel nog in kleine groepen van maximum tien gewerkt (in de krokusvakantie maximum 25 voor kinderen tot en met 12-jaar). Daarenboven moeten de activiteiten zoveel als mogelijk buiten georganiseerd worden. Voor veel organisaties is dit niet evident. Daarom roept Vlaams minister Dalle iedereen op om de jeugdorganisaties zoveel mogelijk te ondersteunen. Zelf heeft de minister bij hoge uitzondering de Vlaamse Uitleendienst Kampeermateriaal gevraagd om 500 seniortenten te beschikking te stellen van de jeugdorganisaties. Daarvoor werd een speciale procedure en aanvraagplatform in sneltempo op poten gezet, te raadplegen via deze link:


https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/jeugd/uitleendienst-kampeermateriaal/vanaf-1-februari-bijzondere-procedure-voor-ontlenen-seniortenten


De seniortenten zijn bijzonder ruim en kunnen ingezet worden als shelter om kinderen en jongeren te beschermen tegen regen of sneeuw. Seniortenten zijn grote tenten en kunnen worden opengezet.


De minister bracht vandaag ook alle Vlaamse jeugdschepenen bij elkaar om de nieuwe maatregelen voor het organiseren van jeugdwerk uitvoerig toe te lichten. Tijdens het gesprek riep minister Dalle de jeugdschepenen ook op om ook op het lokale niveau zoveel mogelijk materiaal ter beschikking te stellen van de kinderen en jongeren: “Geen enkel afdak, tent of shelter mag op dit moment liggen stof te vergaren als het onze kinderen en jongeren kan motiveren om buiten te blijven spelen. De jeugdorganisaties kunnen al onze steun gebruiken. We zullen moeten creatief zijn om ook bij slecht weer de organisaties en jongeren te blijven motiveren om activiteiten zoveel mogelijk buiten te laten organiseren.”


Om de jeugdorganisaties de nodige inspiratie te geven heeft ook De Ambrassade, de ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen, een speciale webpagina opgezet met allerlei ideeën om buiten te spelen: https://ambrassade.be/nl/virus-buiten-spel

BENJAMIN DALLE

CONTACTEER

Persvragen:

Tom Demeyer
Woordvoerder Benjamin Dalle
+32 472 84 15 99
tom.demeyer@vlaanderen.be

Kabinet Benjamin Dalle

Vlaams minister Brussel, Jeugd en Media

kabinet.dalle@vlaanderen.be

Koolstraat 35
1000 Brussel 

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon