top of page
Zoeken

Eerste 'nestelbos' in Vlaanderen

In Affligem opent in september het eerste educatief ‘nestelbos’ in Vlaanderen. Daar kunnen kinderen coronaproof met hun klas de verbondenheid met de natuur herstellen. Kinderen die wonen, leven en naar school gaan in de stad, krijgen daar namelijk nauwelijks gelegenheid toe. Niet begeleide minderjarige vluchtelingen nog veel minder. Speciaal voor hen wordt dankzij middelen van Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle het project ‘#BeterBuiten’ opgezet door Minor Ndako, GoodPlanet en Bellenbos.


Minor Ndako werkt met minderjarige nieuwkomers uit Brussel en Vlaams-Brabant en kinderen en jongeren die zijn toegekomen als niet-begeleide minderjarige vluchteling. De jongeren voelen de impact van COVID-19. Opgesloten samenleven in een leefgroep, niet naar school of hobby, geen bezoek,... Dat doet de spanning soms oplopen. De jongeren die zelfstandig wonen zijn eenzaam, voelen stress en angst.


Minor Ndako startte daarom het project #BeterBuiten waarmee het speelse, avontuurlijke en sociale uitdagingen ontwikkelde waarbij verschillende bubbels het tegen elkaar opnemen en zo de natuur herontdekken. Daarnaast realiseerde Minor Ndako samen met GoodPlanet en Bellenbos vzw het eerste nestelbos in Vlaanderen. Een plek in de natuur waar kinderen naar hartenlust kunnen ontdekken, experimenteren en ravotten. Zo is er een blotevoetenpad, kan je er boogschieten met zelfgemaakte pijl en boog, kan je buiten koken boven een kampvuur en kan je spelen in het speelbos.


"Voor kinderen en jongeren blijft deze periode moeilijk", zegt Vlaams minister Benjamin Dalle. "In zo'n context is het natuurlijk belangrijk dat ze naar school kunnen, maar is vrije tijd ook heel erg belangrijk. Fantastisch om dat hier in het eerste nestelbos van Vlaanderen ook in de buitenlucht te kunnen doen."

Minister Dalle investeerde 57.500 euro in het project in het kader van Generatie Veerkracht.
Commenti


bottom of page