top of page
Zoeken

Geen wijziging jeugdwerkregels

Er komen geen wijzigingen aan de huidige regels voor het jeugdwerk, dat meldt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle na afloop van het overlegcomité. Concreet betekent dit dat het jeugdwerk kan verder werken voor de kinderen tot en met 12 jaar. Ook kan het jeugdwerk verder werken aan de organisatie van de activiteiten in de krokusvakantie.


Foto Chirojeugd Vlaanderen
Foto Chirojeugd Vlaanderen

Minister Dalle reageert met gemengde gevoelens. “Ik ben tevreden dat het jeugdwerk verder kan werken, want dit is voor zoveel kinderen en ouders zo belangrijk. Het is vaak nog de enige buitenschoolse activiteit in de week waar ze zich zorgeloos kunnen uitleven. Maar er kan nog niet versoepeld worden voor onze jongeren (+12). Ik wil er alles aan doen om hen de komende weken en maanden prioritair aandacht te geven bij mogelijke versoepelingen. We zullen alvast klaar staan met het jeugdwerk, want de jeugdsector is bijzonder sterk en verantwoordelijk georganiseerd. Hopelijk staan we voor de laatste vakantieperiode met zulke strenge maatregelen. Intussen willen we er alles aan doen om zoveel mogelijk ondersteuning te geven binnen de huidige maatregelen. Dit is echt niet makkelijk voor onze jongeren en dat besef ik. Perspectief geven moet prioriteit zijn,” aldus minister Dalle.


Nu er geen algemene verstrenging komt van de maatregelen voor de kinderen tot en met 12 jaar kunnen jeugd- sport en cultuurorganisaties verder met de organisatie van hun activiteiten in de krokusvakantie. Het is daarbij belangrijk dat dit gebeurt in goed overleg met de lokale overheden. Het lokale bestuur kan immers altijd beslissen om bepaalde zaken strenger toe te passen als daar gegronde lokale redenen voor zijn.


De minister rekent op de jeugdwerkorganisaties om de richtlijnen goed na te leven en roept ook op om zoveel mogelijk buitenactiviteiten te organiseren.


De regels in een notendop:


Voor de kinderen tot en met 12 jaar kan er georganiseerd vrijetijdsaanbod (jeugd-sport-cultuur) volgens de voorgeschreven regels

  • Groepen van max. 50 personen

  • Begeleiding draagt altijd een mondmasker

  • Activiteiten met overnachtingen zijn verboden

Voor +12 jarigen is er helaas geen georganiseerd vrijetijdsaanbod (jeugd-sport-cultuur) toegestaan.


Voor alle informatie kan u terecht op de website van De Ambrassade


Comments


bottom of page