top of page
Zoeken

Hanenbos in Dworp krijgt nieuwe look

Het Hanenbos in Dworp kreeg vandaag een frisse look en leuke nieuwtjes. De domeinen en de gebouwen werden onder handen genomen. Zo is er een nieuw bosbeleefpad, een nieuw touwenparcours, is er een gloednieuw logo en kreeg de website een flinke opfrisbeurt. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, mocht het vernieuwde Hanenbos vandaag officieel openen.Hanenbos, Centrum voor Jeugd, Natuur & Avontuur


Sinds 1 januari 2018 valt Hanenbos, Centrum voor Jeugd, Natuur & Avontuur onder het beheer van de VZW Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme (ADJ), die ook de diensten van Destelheide en de Hoge Rielen in Kasterlee coördineert. De missie van Hanenbosis een open en inclusief verblijfscentrum zijn midden in het groen, met aandacht voor sport en spel, duurzaamheid en natuurbeleving. Kernwoorden hierbij zijn openheid, verwondering, vitaliteit en welbevinden.


Hanenbos krijgt een nieuwe look


Het Hanenbos kreeg een volledig nieuwe website en een fris logo. Guy Uyttebroeck, directeur van Destelheide en Hanenbos: “We hebben bewust gekozen voor werkwoorden als sleutels voor de navigatie van onze website. Een actief idee staat hierbij centraal, samen met de boodschap dat onze gasten hun verblijf zelf kunnen invullen. De werkwoorden dragen inclusie in zich, omdat iedereen zich in Hanenbos welkom mag voelen: ‘ik, jij, hij, zij, het, wij en jullie’.


Nieuw Hanenbospad en laag touwenparcours


De frisse bries van vernieuwing werd ook op het Hanenbos domein en in de gebouwen zelf doorgetrokken. Ongeveer 10 jaar geleden werd in Hanenbos het Bosbeleefpad aangelegd. Doorheen het pad van ongeveer 1 km lang kunnen grote en kleine gasten van Hanenbos al meer dan 3650 dagen op een speelse manier de vele geheimen van het bos ontdekken. Omdat bij de aanleg van het Bosbeleefpad bewust gekozen werd voor het gebruik van natuurlijke elementen, was dit parcours aan vernieuwing toe. Het nieuwe Bosbeleefpad bevat een groot aantal nieuwe en uitdagende spelelementen, die dankzij hun duurzame vormgeving volledig opgaan in het bos. Bij het vernieuwen van het Bosbeleefpad wordt er nog meer nadruk gelegd op het avontuur van bewegen en ontdekken.


Ook het laag touwenparcours werd opnieuw uitgedacht: kinderen kunnen er een heuse reis rond de wereld maken over 14 touwhindernissen tussen 0,6 meter en 1 meter boven de grond. Ze wagen er zich onder andere op de Indianenbrug, de Losse Evenwichtsbalk, de Bandenbrug, de Berenpoten en nog veel meer.Vanuit zijn rol als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de jeugd, staat minister Benjamin Dalle voor de volle honderd procent achter deze verjonging van het logo, de communicatietools en het Hanenbos aanbod. "De coronacrisis heeft aangetoond dat er meer dan ooit nood is aan ruimte voor kinderen en jongeren. Ruimte om te spelen, te ravotten, te ontdekken", zegt Dalle. "Hier in Hanenbos is die ruimte er. Deze prachtige infrastructuur geeft ruimte aan kinderen en jongeren om die natuur ten volle te beleven."


"Kinderen die vaak in bos en natuur spelen, zijn over het algemeen gezonder", aldus Guy Uyttebroeck. "Ze hebben minder last van aandoeningen aan de luchtwegen, ontwikkelen een betere motoriek en hebben meer uithoudingsvermogen. Spelen en leren in het bos en de natuur prikkelt de fantasie, stimuleert de creativiteit, biedt volop de gelegenheid tot verwondering, tot spontane ontdekkingen en inzichten in ecologische relaties. In Hanenbos ziet men dagelijks hoe kinderen opleven als ze zich onbeperkt kunnen uitleven in de natuur.”

Comments


bottom of page