top of page
Zoeken

HOEWIST? MNM organiseert online sessies met jongeren in lockdown

MNM organiseerde donderdagavond voor de derde keer een online bijeenkomst voor honderden jongeren. Ook Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle en Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens namen deel aan het gesprek. “De afgelopen maanden werd heel veel gesproken over de jongeren, maar te weinig met jongeren", aldus minister Dalle. "Ik vind het belangrijk om te luisteren, maar vooral ook om hen een stem te geven in het debat."Honderden jongeren tussen 12 en 24 jaar praten tijdens die Zoom-sessies met elkaar, begeleid door MNM DJ’s. Gisteren waren dat DJ's Wanne en Esther. Er kwamen ook speciale gasten langs: Aaron Blommaert, onder meer bekend als Raven uit Familie en Camille Dhondt, onlangs nog verkozen tot ‘Grave Griet van het jaar’ op het Gala van de Gouden K’s. Jongeren gingen echt in gesprek met hen en met elkaar en gaven een schouderklop aan wie het wat moeilijker heeft.

Na afloop van de Zoom-sessie gisteren sloten ook nog twee volwassenen aan, maar dan vooral om naar de jongeren te luisteren: Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.


Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle: “De afgelopen maanden werd heel veel gesproken over de jongeren, maar te weinig met jongeren. Ik vind het belangrijk om te luisteren, maar vooral ook om hen een stem te geven in het debat. Soms zijn dat bijzonder harde verhalen, maar jongeren halen enorm veel kracht bij elkaar. Initiatieven zoals dit van MNM zijn in deze moeilijke periode dan ook van onschatbare waarde. Ik hoop ook echt dat we in de komende weken opnieuw lichtpunten kunnen geven aan onze jongeren.”


Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: “Door de coronacrisis staat het leven van onze jongeren sinds een jaar ‘on hold’. Ze hebben veel moeten missen en ook ontzettend hun best gedaan om de regels te volgen. Hun stem over wat deze buitengewoon vreemde en soms ook moeilijke periode met hen deed en nog doet moet meer gehoord worden“.


De derde HOEWIST?-bijeenkomst was ook de laatste, of dat was oorspronkelijk toch de bedoeling. De honderden jongeren die deelnamen, vroegen MNM om met de Zoom-sessies door te gaan. Daarom komen er extra HOEWIST?-bijeenkomsten, waarop alle jongeren welkom zijn. Elke jongere is welkom op de volgende Zoom-sessie, op donderdag 4 maart om 19u30.


Comments


bottom of page