top of page
Zoeken

Jeugdwerking Homaar in Wetteren herstart werking na brand

Homaar, de groeiplek voor jongeren in Wetteren, herstart haar werking na de brand in hun vaste stek 'het roze huis' tijdelijk in Villa van Den Blakken. Het huis, waar jongeren in een moeilijke situatie worden opgevangen, werd op zaterdag 11 juli zwaar getroffen door een brand aan het dak. Vandaag kan de werking herstarten op een nieuwe tijdelijke locatie in Villa van Den Blakke in Wetteren. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, kwam de nieuwe locatie officieel inhuldigen.


Homaar, de groeiplek voor jongeren van vzw Villa Omaar, is een plek in Wetteren waar je als jongere tussen 15 en 23 jaar ruimte krijgt. Je kan gedurende één of twee weken overdag terecht in het huis om even op adem te komen, stil te staan bij jouw thema's en erna met ‘goesting’ verder te kunnen gaan. Homaar gaat er actief aan de slag, zodat je al je talenten kan (her)ontdekken en die sterktes kan gebruiken op school, in je opleiding, thuis, in je relatie of in je job.


11 juli werd Homaar geteisterd door een brand in hun 'roze huis' in Wetteren. Noodgedwongen moest de jeugdwerking op zoek naar een nieuwe locatie. En die hebben ze gevonden. Vandaag opende de nieuwe tijdelijke werking van Homaar in Villa van Den Blakke in Wetteren."De coronacrisis, die nu al maanden ons leven overheerst, toont eens te meer aan waarom dit soort van projecten zo belangrijk is", zegt Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle. "Organisaties zoals Homaar zijn voor veel jongeren vaak letterlijk van levensbelang. Het zijn plaatsen waar ze als kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn. Waar ze niet in de schaduw staan, maar waar er oprecht wordt geluisterd naar hun angsten, ambities en bezorgdheden. Waar ze kunnen groeien. De brand was een serieuze tegenslag. Maar net als onze jongeren heeft Homaar veerkracht getoond en zijn ze niet bij de pakken blijven zitten. Ik ben dan ook heel blij en ook dankbaar aan de gemeente en de provincie dat Homaar een nieuw en prachtig onderkomen heeft gevonden."


Meer info over Homaar op https://homaar.be/.

Kommentare


bottom of page