top of page
Zoeken

JES zet deuren open voor thuis- en daklozen in Molenbeek

Vandaag bracht Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, een bezoek aan het jeugdverblijfcentrum van JES in Molenbeek. Het jeugdverblijfcentrum biedt momenteel plaats aan 12 thuis- en daklozen. De opvang kwam tot stand door een samenwerking van Doucheflux, JES en het kabinet van minister Dalle. “Enkel samen kunnen we deze crisis aan. Dit is een mooi voorbeeld van hoe de jeugdsector zich tijdens de coronacrisis inzet voor diegenen die het moeilijk hebben.”Normaal worden de kamers van het jeugdverblijfscentrum Sleep-Inn van JES bezet door jongeren op bezoek in Brussel. Sinds 12 april vinden 12 thuis- en daklozen er een onderkomen in het hart van de stad. Ze kunnen er gebruik maken van de infrastructuur: slaapkamers, gemeenschappelijke ruimte, sanitair, … De thuis- en daklozen vinden er een veilige en comfortabele omgeving tijdens de Coronacrisis. Het initiatief kwam tot stand door een constructieve samenwerking tussen DoucheFLUX, zij staan in voor de toeleiding en begeleiding van de dak- en thuislozen, Les Gastrosophes, zij zorgen voor drie maaltijden per dag. Het kabinet van minister Benjamin Dalle bracht alle actoren bijeen. JES Sleep INN maakt binnenkort een evaluatie van de eerste weken op en zal dan bekijken of er nog extra capaciteit kan worden voorzien.

“Dit is een mooi voorbeeld van hoe we in Brussel de krachten kunnen bundelen. Veel mensen worden dubbel getroffen door de coronacrisis. In de steden leidt dit tot soms bijzonder harde verhalen. Ik ben blij dat de jeugdsector haar solidariteit toont in deze moeilijke periode. Ons jeugdwerk behoort tot de wereldtop, het is in tijden van crisis dat dit nog krachtiger naar voren komt,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media

Wies Moriau – beheerder jeugdverblijfcentrum JES Sleep Inn: "De JES Sleep Inn is gelegen in Sint-Jans-Molenbeek en telt 18 kamers. Het verblijfcentrum is door de coronamaatregelen gesloten. Toen het kabinet van minister Dalle ons contacteerde met de vraag of we onze gebouwen wouden openstellen om onderdak te bieden, twijfelden we niet. We staan in contact met de buurt en kennen de noden van de stad. Dit is het moment om solidair te zijn en te helpen waar nodig."

Comments


bottom of page