top of page
Zoeken

Jeugdactiviteiten en jeugdhuizen kunnen heropstarten

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020

Opnieuw meer perspectief voor jongeren. De veiligheidsraad zet het licht op groen voor een reeks maatregelen die kinderen en jongeren opnieuw wat extra ademruimte geven. Vanaf 8 juni kunnen de jeugdactiviteiten heropstarten (tot maximum 20 personen). Zo kunnen de zomerkampen optimaal worden voorbereid. Ook jeugdhuizen kunnen opnieuw de deuren openen onder voorwaarden.Jeugdactiviteiten


Jeugdactiviteiten zijn opnieuw toegestaan vanaf 8 juni. Tot en met 30 juni mag je maar met 20 personen aanwezig zijn (of in strikt gescheiden groepen van 20 personen). Steeds in de aanwezigheid van een meerderjarige toezichter en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon ouder dan 12 jaar. Alle info voor de periode tussen 8 en 30 juni vind je hier.


Vanaf 1 juli geldt dat je in bubbels van 50 personen kunt werken en op één locatie met meerdere bubbels samen kunt werken. Binnen de bubbelwerking vanaf 1 juli zijn afstand en mondmaskers niet nodig (behalve bij jeugdhuiswerking), binnen deze activiteiten in juni is afstand houden wel cruciaal voor +12jarigen en mondmaskers als het nodig is. Voor -12jarigen blijf je voorzichtig, vermijd je intens contact en zeker contact met mensen buiten de groep. Alle informatie over de jeugdwerkzomer, de jeugdregels en de zomerplannen voor jeugdbewegingen, vakantiekampen en speelpleinwerkingen vind je hier.


Jeugdhuizen


Jeugdhuizen en jeugdcentra kunnen heropenen onder de hierboven beschreven voorwaarden voor (jeugd)activiteiten of desgevallend ook op basis van de regels met betrekking tot de horeca.


Sectororganisatie Formaat heeft duidelijke draaiboeken en richtlijnen opgemaakt. Je kan ze hier consulteren


Belangrijk. Als je consumpties verkoopt tijdens je activiteit of ontmoetingsmoment, volg je de horecaregels. Als je activiteiten organiseert zonder verkoop van consumpties, volg je de jeugdwerkregels.


Op 10 juni organiseert Formaat ook een webinar: inschrijven kan hier: https://www.formaat.be/vorming/stap2?eventid=879


Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle reageert tevreden. "Met deze maatregelen komt er opnieuw meer perspectief voor kinderen en jongeren. Zij worden extra getroffen door deze crisis. We zullen er de komende weken alles aan doen dat de jeugdsector optimaal kan heropstarten. Ik wens alle jongeren en vrijwilligers alle succes toe."

Comments


bottom of page