top of page
Zoeken

Jeugdwerk schakelt over op strengere regels

De regels voor het jeugdwerk worden met onmiddellijke ingang verstrengd, het jeugdwerk schakelt daarmee naar code rood. Buitenactiviteiten worden de norm. Daarnaast wordt er ook een mondmaskerplicht ingevoerd voor +12jaar, zoals in het onderwijs. Tijdens de schoolperiodes zijn overnachtingen niet meer mogelijk, voor de vakantieperiodes geldt een specifieke regeling.

Het overlegcomité keurde vannacht het voorstel goed dat werd voorbereid in samenwerking met De Ambrassade, minister van Jeugd Benjamin Dalle en de andere gemeenschapsministers, de jeugdsector, en de virologen. In dit voorstel worden de maatregelen per kleurencode meegegeven. Vanaf vandaag, 23 oktober, past de jeugdsector de regels van code rood toe. Voor de herfstvakantie werden specifieke regels opgesteld die ingaan van 30 oktober tot en met 8 november.


Welke regels tijdens de schoolperiode:

- Mondmaskerplicht zoals in het onderwijs

- Buitenactiviteiten zijn de regel

- Geen overnachtingen


Welke regels gelden er tijdens vakantieperiodes:

- Mondmaskerplicht zoals in het onderwijs

- Buitenactiviteiten zijn de regel

- Overnachtingen:

o Voor -12 jarigen: overnachting mogelijk

o Voor 12-14jarigen: overnachting mogelijk wanneer het gaat over minstens 4 opeenvolgende nachten

o Voor + 15-jarigen: overnachtingen niet mogelijk

- Beperken van het aantal wisselende activiteiten


In de loop van vrijdag 23 oktober communiceert De Ambrassade het vernieuwde protocol en de vernieuwde draaiboeken.


“Het jeugdwerk neemt haar verantwoordelijkheid en verstrengt. Maar met dit nieuwe protocol blijven we adem- en speelruimte voor kinderen en jongeren garanderen in een zo veilig en verantwoord mogelijk jeugdwerkkader,” Aldus Eva Vereecke van De Ambrassade.


“Ik ben bijzonder tevreden dat het overleg heeft geloond, het jeugdwerk kan verder werken. Ze hebben de afgelopen weken en maanden enorm veel engagement getoond. Voor veel kinderen en jongeren speelt het jeugdwerk een centrale rol in hun leven. Het is daarom belangrijk dat dit kan verder gezet worden. Ik reken erop dat iedereen de regels zal naleven,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Jeugd.

Comments


bottom of page