top of page
Zoeken

Jongeren bouwen pop-up skatepark tijdens corona bij Minus One in Gent

Jongerencultuurcentrum Minus One in de Rabotwijk in Gent maakte tijdens de lockdown samen met haar jongeren coronaproof een pop-up skatepark. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, voorzag 18.500 euro voor het project in het kader van Generatie Veerkracht.Minus One kreeg in 2015 van de stad Gent het vertrouwen en de opdracht om een fuifzaal om te toveren tot een volwaardig jongerencultuurcentrum. Minus One evolueerde van een louter activiteitenzaal naar een jongerencentrum voor jeugd uit Gent én de buurt. Meetingpoints, Radio Rabot, poëzie in het park, moestuinieren, de bootmannen, modeltekenen, Rabot TV, … Het zijn maar enkele van een kleine 200 activiteiten die ze jaarlijks voor en door jongeren organiseren.


Het centrum is een sterk merk en een hotspot in de Rabotwijk en is verstrengeld met de Gentse jeugdculturele sector. Jongeren vinden er hun weg en kunnen er terecht voor coaching, ondersteuning en infrastructuur om hun droom, talent of idee verder te ontwikkelen.


Tijdens de lockdown moest het jongerencentrum genoodzaakt sluiten. Dat trof heel wat Gentse jongeren. Minus One zette daarom enkele projecten op poten, waaronder de bouw van een miniramp en de realisatie van een pop-upskatepark. Maar ook het ontwerp en de bouw van Minimus, de kleinste museumruimte van Gent waar jongeren ruimte vinden om te kunnen experimenteren. Daarnaast organiseerde Minus One ook debatmomenten rond actuele thema's zoals racisme onder de noemen "Dialoog op de stoep".


Vlaams minister Benjamin Dalle steunt de projecten van Minus One met middelen in het kader van Generatie Veerkracht.


Comentarios


bottom of page