top of page
Zoeken

Jongeren kunnen energie kwijt bij Averroes

Boksen, ping pong, zaalvoetbal. De Gentse jeugdorganisatie Averroes in de Brugse Poort biedt kwetsbare jongeren een plek om hun energie kwijt te kunnen. Energie die ze opbouwden tijdens het thuiszitten op kleine oppervlakten zonder veel ontspanning de afgelopen maanden. Vlaams minister Benjamin Dalle ging op kennismakingsbezoek samen met de Gentse schepenen Elke Decruynaere en Mieke Van Hecke.


Averroes in de Brugse Poort in Gent is een cultureel-pedagogische organisatie die inzet op cultuur, welzijn en sport voor jongeren. Ze vult de leemtes in die klassieke jeugd- en jeugdwelzijnsorganisaties niet invullen. De jeugdwerking van Averroes biedt voor elke leeftijdsgroep wekelijks spannende, uitdagende en eigentijdse activiteiten. Maatschappelijke emancipatie en participatie van kinderen en jongeren bevorderen, is het doel. Er is bijzonder veel aandacht voor de meest kwetsbare kinderen en jongeren.


Averroes vzw probeert de jongeren in hun eigen leefwereld te bereiken en te betrekken.

En dat lukt want de organisatie bereikt wekelijks zo'n 250 Gentse jongeren. Sportschool9duust is een deelwerking van Averroes vzw. De jeugdwerking wil daarbij het welzijn van jongeren en jongvolwassenen verhogen.


Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, ging samen met de Gentse schepenen Elke Decruynaere en Mieke Van Hecke op bezoek bij Averroes en Sportschool9duust. "Fantastisch dat jongeren hier een plek krijgen waar ze zich kunnen ontspannen, maar waar er ook naar en geluisterd wordt en waar ze de nodige begeleiding krijgen", aldus Dalle. "Dat is absoluut noodzakelijk voor jongeren, een leeftijdscategorie die erg getroffen is door Covid-19 en de lockdown die daarop volgde."


Comments


bottom of page