top of page
Zoeken

Kampas bundelt alle Vlaamse jeugdverblijven op 1 plek

Vandaag stelde het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT) de nieuwe website Kampas voor. Kampas verzamelt alle Vlaamse locaties voor meerdaagse verblijven van (jeugd)verenigingen en scholen. Groepen kunnen hun kampen en verblijven eenvoudiger boeken, krijgen veel meer informatie en kunnen hun boeking zelf beheren. En ook voor uitbaters stijgt de gebruiksvriendelijkheid. De website wordt beheerd door CJT, met steun van de Vlaamse overheid.Op zoek met je (jeugd)vereniging of school naar een geschikte locatie voor een meerdaags verblijf in Vlaanderen? Dan ben je bij Kampas aan het juiste adres! Groepen kunnen hun keuze maken uit honderden gebouwen en terreinen, in zelfkook of volpension. Met een aantal handige zoekfilters op de website kan men op zoek naar het perfecte aanbod in de gewenste periode. Daarbij stimuleert Kampas uitbaters maximaal om up-to-date kalenders te tonen.


De nieuwe website komt er na het doelgroepenonderzoek dat het departement Cultuur, Jeugd en Media in 2019 heeft gevoerd. Daar kwamen drie conclusies uit:

- Groepen willen een volledig overzicht van alle mogelijke locaties

- Groepen willen meteen zien of een locatie beschikbaar is

- Groepen willen ervaringen van anderen kunnen bekijken, ook uitbaters willen beoordelingen over groepen kunnen geven


Kampas.be brengt de bestaande websites jeugdverblijven.be en zelfkook.cjt.be nu samen. Groepen krijgen op dit vernieuwde platform een eigen omgeving om hun boekingen te beheren, uitbaters krijgen meer mogelijkheden om hun verblijf inzichtelijk weer te geven."Jongeren hebben nood aan ruimte, aan plekken en verblijven waar ze hun ding kunnen doen, waar ze zichzelf kunnen zijn. En net dat staat ook centraal in het masterplan jeugdkampen waar we volop mee aan de slag gaan", aldus Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle. "Met dit plan willen we samen met jullie op kamp gaan vereenvoudigen. De nieuwe website kampas.be komt daar aan tegemoet."Neem zeker eens een kijkje op de website: www.kampas.be

Kommentare


bottom of page