top of page
Zoeken

Meer dan 5.000 tenten uitgeleend om op kamp te vertrekken

Sinds deze week start de uitleendienst van de Vlaamse overheid met het uitlenen van tenten en reservemateriaal aan jeugdbewegingen die op kamp vertrekken in de zomer. In totaal worden meer dan 5.000 tenten aan 1050 groepen ontleend. Om dit alles vlot te laten verlopen, heeft de Vlaamse regering meer dan 235.000 euro uitgetrokken. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, bracht de uitleendienst deze ochtend een bezoek en ontmoette ook Scouts en Gidsen Nieuwland uit Hansbeke. Zij ontlenen een tiental tenten voor hun zomerkamp in Durbuy dat vanaf 1 juli van start gaat.Het kampseizoen komt binnenkort op gang en daarom nemen de jeugdbewegingen en jeugdorganisaties de nodige voorbereidingen. Ook de uitleendienst van de Vlaamse overheid is deze week gestart met het verdelen van kampmateriaal zoals tenten en reservemateriaal.


In totaal worden er dit jaar 2104 seniortenten (grote tenten) uitgeleend en 3136 patrouilletenten ontleend, naast ander materiaal (bvb. hamers, haringen, gordingen enzovoort). Hiermee is de wachtlijst volledig weggewerkt en kan elke groep deze zomer beschikken over het aangevraagde materiaal.

Om dit alles vlot te laten verlopen heeft de Vlaamse Regering 60.000 euro uitgetrokken.

Die investering werd gebruikt voor de aankoop van plexiglas, automatische ontsmettingsmachines, handgels, mondmaskers en handschoenen. Dat maakt de uitleendienst volledig coronaproof voor de 1050 jeugdbewegingen die er deze zomer hun kampmateriaal zullen komen ophalen.


Daarnaast heeft de Vlaamse regering ook 110 nieuwe buitenzeilen voor patrouilletenten aangekocht, maar ook heel wat extra reservemateriaal: gordingen, dakgoten, hamers, draadharingen, … Dit alles goed voor een investering van 177.000 euro. Want ook dat is welkom tijdens de coronacrisis, waar al het materiaal extra wordt nagekeken, gepoetst en ontsmet.


Daarnaast is voor het eerst het proces volledig gedigitaliseerd. Waar er vroeger veel papierwerk en administratie was, verloopt alles nu digitaal wat de afhandeling veel vlotter maakt.


“Door de extra inspanningen van de Vlaamse regering en het sterke werk van de uitleendienst hebben we de wachtlijsten kunnen wegwerken,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.Comments


bottom of page