top of page
Zoeken

Meer dan 60 armoedeorganisaties krijgen éénmalige steun voor energiefactuur

De Vlaamse regering trekt financiële steun uit voor 63 armoedeorganisaties en netwerken om de stijgende energiefactuur te compenseren, dat maakt Vlaams minister van Armoedebestrijding, Benjamin Dalle, bekend op de Internationale dag van het verzet tegen armoede. “De strijd tegen armoede voeren we niet alleen,” aldus Dalle. “Heel wat organisaties zetten zich elke dag in om mensen in armoede een stem te geven en te helpen. Ook zij worden geconfronteerd met de stijgende energiefactuur. Via deze tussenkomst geven we hen financieel wat extra ruimte.” In totaal gaat het over een bedrag van 550.000 euro.


Vandaag is het de Internationale dag van het verzet tegen armoede. Heel wat organisaties vragen extra aandacht voor mensen die in armoede leven. Die aandacht is vandaag meer dan ooit nodig. De huidige energiecrisis treft heel veel mensen, voor mensen die leven in armoede is het extra moeilijk. Er zijn heel wat organisaties die zich inzetten om warme ontmoetingsplaatsen voor mensen in armoede te voorzien. Het zijn plaatsen waar ze zich vaak letterlijk en figuurlijk kunnen verwarmen en hulp vinden.

In de afgelopen maanden heeft Vlaams minister van Armoedebestrijding, Benjamin Dalle, heel wat van deze organisaties ontmoet en gesproken. Er is grote bezorgdheid over de situatie van een groot aantal mensen in armoede: steeds meer mensen hebben het moeilijk om financieel rond te komen. Maar ook de organisaties zelf worden hard getroffen door de stijgende energieprijzen. Gezien de uitzonderlijke kosten waarmee de organisaties vandaag geconfronteerd worden, trekt de Vlaamse regering extra financiële steun uit. Het gaat over een compensatie die ervoor moet zorgen dat ook deze winter mensen in armoede kunnen blijven rekenen op warme ontmoetingsplaatsen en een plaats waar hun stem luid kan klinken en gehoord kan worden.

“Armoedeorganisaties spelen zo’n cruciale rol in het leven van heel wat mensen die in armoede terechtkomen. Door hun stem en steun kunnen we de armoedeproblematiek hoger op de politieke en maatschappelijke agenda zetten. De Internationale dag van het verzet tegen armoede is een uitgelezen moment om hen ook te bedanken voor alles wat ze doen. Met deze financiële steun willen we hun werking blijven garanderen,” aldus Benjamin Dalle.

Comentários


bottom of page