top of page
Zoeken

Minister Dalle bezoekt vakantiekamp Duinen-Heide in Rotselaar

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, bezocht dinsdag een jeugdkamp van vakantieorganisatie Duinen-Heide in het Sint-Pauluscentrum in Rotselaar. Dat is een groot ontmoetingshuis voor kinder- en jeugdwerkingsgroepen. Duinen-Heide verblijft er met een grote groep kinderen en jongeren, vaak met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond, om hen een fantastisch kamp te bezorgen. Minister Dalle is onder de indruk: "Je ziet duidelijk dat de kinderen en jongeren zich hier ongelooflijk amuseren en dat met alleen maar vrijwilligers die de kampen organiseren."Jeugdvakanties Duinen-Heide is een erkende landelijke jeugdorganisatie waar samen spelen centraal staat. Op het jeugdkamp in Rotselaar nemen zo'n 35 kinderen van 5 tot en met 16 jaar deel, deels afkomstig uit 'modale' gezinnen, maar vaak ook éénoudergezinnen, uit kansarme milieu's, kinderen die in een voorziening verblijven, ...


"Bij ons is iedereen welkom", zegt kampleider Areeprai Nadee. "Vooral ook de kinderen met een moeilijke thuissituatie of de kinderen die in een instelling of een internaat verblijven. Hier bij ons kunnen ze vrij zijn en zich amuseren met hun leeftijdsgenoten."


Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle: "In deze prachtige omgeving in Rotselaar kunnen de kinderen echt zichzelf zijn en voluit spelen. De kampen van Duinen-Heide worden enkel en alleen georganiseerd door vrijwilligers en dat is echt straf! Chapeau voor deze mooie jeugdorganisatie!"


Meer over het Sint-Pauluscentrum in Rotselaar vind je via deze link.

Meer over vakantieorganisatie Duinen-Heide vind je hier.


Commenti


bottom of page