top of page
Zoeken

Minister Dalle brengt kinderrechten tot bij de kinderen met een scholentour

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, ging de afgelopen weken op bezoek bij 5 scholen in heel Vlaanderen en Brussel met één groot doel: de kinderrechten tot bij de kinderen brengen. Elke klas ging creatief aan de slag met één kinderrecht.

Begin volgend jaar komen alle klassen in Brussel samen om hun werk rond de kinderrechten in de vorm van een expo weer samen te brengen.De vijf klassen liggen verspreid in heel Vlaanderen en Brussel en zijn bovendien elk van een andere onderwijsvorm.


Het vijfde jaar Buitengewoon Onderwijs aan De Pinker in Poperinge ging aan de slag met het kinderrecht 'Non-discrimatie'. Zij werkten allemaal samen aan een kunstwerk met garen om aan te tonen dat iedereen anders is en dat dat doodnormaal is.


Het laatste jaar Fotografie aan het VISO in Mariakerke brengen met foto's het kinderrecht '(Over)leven en ontwikkelingen' in beeld. Zij toetsten bij het bezoek van minister Dalle al eens hun eerste ideeën af en gaan hier de komende weken verder mee aan de slag.


De leerlingen van de tweede graad Duurzaam Wonen aan de Middelbare Steinerschool in Lier dachten na over het kinderrecht 'Kindvriendelijk wonen' en brachten de noden, pijnpunten en wensen in beeld rond klimaat, wonen en mobiliteit van kinderen in Lier en dat aan de hand van een grote collage met tekeningen en foto's.


De OKAN-klas in PTS Maasmechelen werkte dan weer rond het internationale luik van de kinderrechten. En stelde zichzelf, hun land van herkomst en hun dromen en toekomstvisie aan de minister voor aan de hand van een leuke collage.


De derdejaars van het GO! Kunsthumaniora in Laken tenslotte gaan met hun passie voor 'woord' aan de slag met het kinderrecht 'Mening van het kind'.


Bekijk hier hoe de scholentour verliep:
Comments


bottom of page