top of page
Zoeken

Minister Dalle investeert bijkomend in kampmateriaal voor jeugdbewegingen

Bijgewerkt op: 14 nov. 2019

De Vlaamse regering investeert dit jaar 177.000 euro extra in kampmateriaal voor jeugd, dat maakt Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, bekend bij de start van “De Dag van de Jeugdbeweging” in Vlaanderen. Daarenboven zet de regering ook verder in op de digitalisering van de diensten. Het wordt in de toekomst makkelijker om materiaal te ontlenen. “Jeugdbewegingen moeten zo weinig mogelijk geconfronteerd worden met administratieve beslommeringen en moeten zich kunnen focussen op hun opdracht: een onvergetelijke tijd aanbieden aan onze jongeren,” aldus Benjamin Dalle.Vandaag trekken opnieuw duizenden Vlaamse jongeren in uniform richting school. Ze vestigen hiermee de aandacht op het belang van de jeugdbeweging. Voor “De Dag van de Jeugdbeweging” slaan de verschillende jeugdbewegingen de handen in elkaar: ze willen de vele leiding die ons land telt bedanken voor hun vrijwillige inzet, het hele jaar door. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, nam deze ochtend deel aan de activiteiten aan het Brusselse centraal station en bezoekt later op de dag nog tal van andere initiatieven.


In de marge van de activiteit kondigde de minister aan dat de Vlaamse regering dit jaar nog extra investeert in nieuw kampmateriaal. Zo worden er 110 nieuwe buitenzeilen voor patrouilletenten aangekocht maar ook heel wat extra reservemateriaal: gordingen, dakgoten, hamers, draadharingen, … allemaal materiaal dat kan uitgeleend worden bij de Vlaamse overheid. In totaal gaat het over een bedrag van 177.000 euro. “Het is van groot belang om het aanbod van de Uitleendienst op peil te houden. In de zomer wordt elke tent meerdere keren uitgeleend: als de ene groep het materiaal onvolledig of beschadigd inlevert, moet de stock steeds aangevuld zijn voor andere groepen,” aldus Benjamin Dalle.


De Uitleendienst is een groot succes: in 2019 werden er tot op heden al 5694 seniortenten en 6515 patrouilletenten aan 953 jeugdverenigingen uitgeleend.

“Jeugdbewegingen moeten toegang hebben tot het beste materiaal, dat vergt de nodige investeringen,” aldus Dalle. “We zullen het in de toekomst ook makkelijker maken om uit te lenen. We trekken resoluut de kaart van digitalisering. Het hele ontleenproces wordt binnenkort digitaal: dit moet ervoor zorgen dat jeugdbeweging met zo weinig mogelijk administratieve beslommeringen worden geconfronteerd.”


Vanaf maandag 4 november 2019 (vanaf 9 uur) kunnen jeugdverenigingen een aanvraag indienen om tenten te ontlenen voor de zomer van 2020. De verenigingen kunnen best nu al hun account in orde maken, zodat alles klaar is om op 4 november een geldige aanvraag in te dienen.

Comments


bottom of page