top of page
Zoeken

Minister Dalle trapt kampseizoen af bij uitleendienst voor tenten in Nossegem

Bijgewerkt op: 31 mei

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft donderdag het seizoen van jeugdkampen officieus afgetrapt. Hij deed dat aan de Uitleendienst voor Kampeermateriaal (ULDK) in Nossegem in Vlaams-Brabant, waar een nieuwe lading tenten werd geleverd.

Veel jeugdverenigingen rekenen op het ULDK om tenten te kunnen ontlenen voor hun zomerkamp. Omdat er niet genoeg tenten beschikbaar waren voor de aantallen die gevraagd werden op de specifieke momenten, lukte het echter niet altijd om alle groepen met voldoende tenten te voorzien.


Minister Dalle heeft daarom de voorbij jaren een inhaalbeweging ingezet: zo is het aantal tenten, patrouille- en seniortenten opgeteld, aangegroeid van 5.300 in 2019 tot ruim 5.600 dit jaar. Dat is het hoogste aantal tenten ooit. Voorts is het aankoopbudget van ULDK structureel bijna verdubbeld, wat ervoor moet zorgen dat de stock op dit peil zou moeten kunnen blijven.

Sinds dit jaar is er daarnaast een nieuw reservatiesysteem in voege: waar er vroeger volgens het 'first come, first serve'-principe gewerkt werd, krijgt nu elke groep die een aanvraag doet, sowieso een bepaald aantal tenten. Afhankelijk van het aanbod krijgen niet alle groepen echter 100 procent van hun aantal aangevraagde tenten.


Voor deze zomer ontving ULDK 978 aanvragen van groepen om tenten te ontlenen. Van deze groepen ontvingen 643 groepen alle tenten die ze aangevraagd hadden, de andere 335 ontvingen gemiddeld 80 procent van de aangevraagde tenten. Een twintigtal groepen zocht nog verdere oplossingen, maar ULDK heeft hen allemaal kunnen helpen. Op dit moment is er geen wachtlijst meer.


"We hebben de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in het kampeermateriaal voor de jeugdverenigingen", zegt minister Dalle. "Die inspanningen werpen hun vruchten af. Zo is alles in gereedheid om er een geweldige kampzomer van te maken."


Bron: Belgaコメント


bottom of page