top of page
Zoeken

Minister Dalle wil met de Flanders Game Hub de Vlaamse game sector internationaal op de kaart zetten

Met de officiële lancering van de Flanders Game Hub kan de Vlaamse gamesector een flinke stap vooruit zetten. De FGH ondersteunt Vlaamse ondernemers in de gamesector en heeft als doel om de brain drain tegen te gaan. Het is het Vlaamse antwoord op de war for talent. ‘Vlaanderen moet het Silicon Valley van de gamesector worden’, zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.Het is ondertussen geen geheim meer: Vlaanderen bulkt van het talent op het vlak van game development. De Vlaamse game-opleidingen behoren tot de absolute wereldtop. Tussen 2017 en 2020 zijn we in België van 65 naar 84 studio’s gestegen, waarvan het merendeel in Vlaanderen actief is. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft met zijn visienota Level Up Vlaanderen een krachtig statement gemaakt ter ondersteuning van de Vlaamse gamesector. Tijdens zijn recente missie naar de Game Developer’s Conference in San Francisco, het jaarlijkse mekka voor de globale game sector, heeft de minister een niet mis te verstane boodschap uitgesproken: Vlaanderen is een “prime ecosystem for game dev talent”.


Naast financiële en promotionele steun en het stimuleren van cross-sectorale samenwerking is de Flanders Game Hub (FGH) het speerpunt van het Level Up plan gedurende de huidige legislatuur. De FGH wordt het kloppend hart van de Vlaamse gamesector. Gelijkaardige initiatieven in het buitenland (Finland, Zweden, Nederland,…) tonen aan dat een dergelijke hub een enorme boost kan geven aan de lokale gamesector. De FGH is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Howest DAE; VAF; Departement Cultuur, Jeugd en Media en FLEGA. De FGH wordt een Vlaamse Gamehub waarbij het “samen sterk” principe centraal staat. Bouwend op het in Vlaanderen opgeleide talent is het de ambitie de sector te doen groeien richting een jaarlijkse omzet van 300 miljoen euro.De FGH gaat actief zijn op verschillende domeinen :

  • Community building : Vlaanderen als ecosysteem in de markt zetten

  • Promoten van een carrière als ondernemer in de Vlaamse gamesector

  • Intensieve begeleiding gedurende 1 jaar van de geselecteerde studio’s en startups

  • Aantrekken van buitenlandse studio’s en ontwikkelaars naar Vlaanderen


De FGH is het Vlaamse antwoord op de war for talent. Een belangrijk deel van het in Vlaanderen opgeleide talent wordt momenteel “gevaloriseerd” door buitenlandse bedrijven in het buitenland. Met de FGH willen we dit talent maximaal inzetten om in eigen regio economische groei te realiseren, en zo de brain drain omzetten in een brain gain.


De totale financiering van de Flanders Game Hub bedraagt 3,5 miljoen euro, waarvan twee miljoen euro de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle: “Met de start van de Flanders Game Hub is het ontbrekende puzzelstukje in ons Vlaams ecosysteem gelegd: op zowat elk punt in hun groeitraject kunnen Vlaamse en Brusselse gamebedrijven rekenen op ondersteuning om over de volgende horde te geraken. Ik twijfel er niet aan dat Vlaanderen, mede dankzij het talent dat de FGH zal samenbrengen, de komende jaren zal uitgroeien tot een topregio op het vlak gameproductie. Vlaanderen moet het Silicon Valley van de gamesector worden!”Bekijk hier enkele beelden van de lancering van de Flanders Game Hub:


Comentarios


bottom of page