top of page
Zoeken

Ministers Dalle en Somers openen eerste Warme William Luisterkamer in Beveren

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, en Vlaams minister van Samenleven, Bart Somers, openden vandaag de eerste Warme William Luisterkamer in Beveren. De Warme William Luisterkamer is een initiatief van VZW GavoorGeluk. In de Luisterkamer vinden jongeren een luisterend oor. Ze kunnen er terecht met hun vragen of problemen. Ook Warme Willian-ambassadeur Nora Gharib was bij de opening aanwezig.Uit onderzoek weten we dat 1 op de 5 Vlaamse jongeren aangeeft zich niet goed in zijn vel te voelen. De COVID-19 pandemie heeft dit plaatje enkel negatief beïnvloed. Voor veel jongeren blijft het moeilijk om over problemen te praten, zelfs met hun vrienden. Warme William wil jongeren daarom aanleren dat het niet alleen belangrijk is over je problemen te praten, maar ook om beter te leren luisteren naar elkaar. Met die filosofie in het achterhoofd lanceert de Warme William-campagne een nieuw initiatief: de Warme William luisterkamer.


Vlaams minister Somers kreeg samen met minister van Jeugd Dalle de eer om de eerste Luisterkamer in een school te mogen openen: “De coronacrisis is geen gemakkelijke periode en al helemaal niet voor jongeren. Zeker als opgroeiende jongere is het belangrijk om te leren én te mogen praten over je problemen. De Warme William Luisterkamer, een echte warme en veilige ruimte, is een uitstekend initiatief. We moeten zelf allemaal een luisterend oor proberen te zijn voor onze omgeving.”


De eerste Warme William Luisterkamer werd geopend in de Sint-Maartenschool in Beveren, maar het Fonds GavoorGeluk hoopt dat vele scholen en jeugdverenigingen zullen volgen. Ze hebben zelfs een instructiefilmpje gemaakt om zo'n kamer in te richten.


Comments


bottom of page