top of page
Zoeken

Ministers Somers en Dalle ondersteunen jeugdwerking voor kwetsbare jeugd in Mechelen

Bijgewerkt op: 15 jun. 2020

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle brachten vandaag een bezoek aan het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM). Tijdens deze coronacrisis hebben jeugdwerkingen getoond dat ze op de eerste rij staan om onze kwetsbare kinderen en jongeren te helpen. Binnen het actieplan ‘Generatie Veerkracht’ wordt er daarom 100.000 euro vrijgemaakt voor twee jeugdwerkingen in Mechelen, ROJM en Jeugdwerk@Mechelen (J@M).


Vlaams ministers Bart Somers en Benjamin Dalle brachten een bezoek aan het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen. In Mechelen zetten twee jeugdwerkingen, ROJM en J@M, zich specifiek in voor de ondersteuning en begeleiding van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. De coronacrisis heeft onze samenleving hard getroffen, niet in het minst de kinderen en jongeren die maatschappelijk kwetsbare situaties leven en opgroeien met risico op achterstelling of zelfs uitsluiting. Minister van Jeugd Benjamin Dalle: “Gelukkig kunnen we in Vlaanderen en in dit geval Mechelen rekenen op geëngageerde jeugd- en welzijnswerkers. Veel van de kwetsbare kinderen en jongeren staan op hun radar. In het kader van “Generatie Veerkracht” maken we voor de Mechelse jeugdwerking 100.000 euro vrij.”

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers: “Tijdens deze coronacrisis hebben de jeugdwerkingen getoond dat ze op de eerste rij staan om deze kinderen en jongeren te helpen. Met deze extra steun kunnen deze verenigingen kinderen en jongeren meer dan ooit hoop en perspectieven geven. Hun veerkracht zal ook na de crisis van essentieel belang zijn voor de toekomst.”

79.000 euro gaat naar ROJM, een jeugdhuis met een pedagogische functie dat de focus legt op tewerkstelling van kwetsbare jongeren. Schepen van Jeugd Abdrahman Labsir: “In en na coronatijden is deze begeleiding en ondersteuning eens zo belangrijk. Als Schepen van Jeugd ben ik dan ook enorm tevreden dat er een extra impuls van 79.000 euro gaat naar ROJM zodat ze het goede werk kunnen verder zetten en kwetsbare jongeren verder kunnen begeleiden.”

De andere Mechelse jeugdwerking, J@M, krijgt een steunbedrag van 21.000 euro. De organisatie organiseert activiteiten in de vrije tijd voor jongeren die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien. Voorzitter Zineb El Boussaadani: “Het welbevinden van onze ruim 900 kinderen en tieners is nu prioriteit. De extra middelen zijn welkom om nog meer en beter in te zetten op persoonlijke begeleiding en ondersteuning."

Komentarze


bottom of page