top of page
Zoeken

Nieuwe erkende jeugdvereniging: Gekkoo

Vlaanderen heeft 9 nieuwe jeugdverenigingen erkend. Het gaat om 5 landelijk georganiseerde jeugdverenigingen, 3 cultuureducatieve verenigingen en 1 vereniging informatie en participatie. Ze worden erkend voor onbepaalde duur en ontvangen vanaf dit jaar jaarlijks een subsidie van 80.000 euro. De komende weken pikken we telkens één nieuwe jeugdvereniging uit die 9 om er dieper op in te gaan. Vandaag: Gekkoo.Gekkoo is een Antwerpse jeugdwerkorganisatie die vrijetijdsactiviteiten organiseert voor kinderen en jongeren in heel Vlaanderen. Het gaat van speelpleinen naar vakantiekampen met én zonder overnachting tot de Speelgoedbende, daarmee stimuleert Gekkoo het samen spelen tussen kinderen en hun ouders door het uitlenen van duurzaam educatief speelgoed en het organiseren van speelmomenten in de Huizen van het Kind. “Dit alles organiseren we met een 600-tal vrijwilligers en een team van professionele medewerkers”, aldus Lore Van Dongen van Gekkoo.


Gekkoo is ontstaan vanuit het vroegere Kindervreugd. “In 2017 werden we Gekkoo en hebben we vooral gefocust op laagdrempelig speelaanbod in de stad. Maar sinds kort zetten we ook steeds meer in op vakantie- en themakampen. Met de erkenning en de jaarlijkse subsidies die daarbij komen kijken, willen we daar nog meer op inzetten. Ieder kind moet kunnen deelnemen, daarom willen we met dit mooie extraatje ons vrijetijdsaanbod nog laagdrempeliger maken.”


Het aanbod is gigantisch: van ‘Bouwbazen’, een kamp met overnachting voor kinderen die graag bouwen en ravotten tot ‘Club Kattenkwaad’, een kamp zonder overnachting waar kinderen 4 dagen lang ondeugend kunnen zijn en mogen valsspelen. “Ons kampaanbod is dit jaar sterk uitgebreid. De voorbije jaren hadden we nog maar de helft van wat we nu hebben. Door de coronacrisis lopen de inschrijvingen nu wel wat traag, dus hopelijk verandert dat nog!”


Themakamp 'Kunstkuren' van Gekkoo

Meer informatie over Gekkoo op www.gekkoo.be

Comments


bottom of page