top of page
Zoeken

Nieuwe erkende jeugdvereniging: Link in de Kabel

Vlaanderen heeft 9 nieuwe jeugdverenigingen erkend. Het gaat om 5 landelijk georganiseerde jeugdverenigingen, 3 cultuureducatieve verenigingen en 1 vereniging informatie en participatie. Ze worden erkend voor onbepaalde duur en ontvangen vanaf 2021 jaarlijks een subsidie van 80.000 euro. De komende weken pikken we telkens één nieuwe jeugdvereniging uit die 9 om er dieper op in te gaan. Vandaag: Link in de Kabel.Link in de Kabel, uit Leuven, maakt maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar door middel van workshops en kampen. "Aan de hand van speelse activiteiten willen we kinderen en jongeren mediawijs maken", zegt David Loyen van Link in de Kabel. "Ontspanning en creativiteit staat centraal. Zo leren kinderen bij ons bijvoorbeeld hoe ze robotjes van Lego kunnen programmeren, hoe ze digitaal een stripverhaal kunnen maken of spelen we een digitaal stadsspel."


Link in de Kabel gaat heel outreachend te werk. "We gaan met onze activiteiten steeds ter plaatse bij organisaties of werkingen die onze doelgroep al bereiken. Die doelgroep is heel breed, maar onze grootste focus ligt op maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Zo vind je ons bijvoorbeeld bij wijkwerkingen, voorzieningen rond jeugdzorg en gehandicaptenzorg, maar we richten ons ook op lokale opvanginitiatieven voor minderjarige anderstalige nieuwkomers bijvoorbeeld en we werken ook vaak samen met scholen."


Sinds begin dit jaar is Link in de Kabel voor onbepaalde duur erkend door de Vlaamse overheid als vereniging informatie en participatie. "We geloven echt in wat we doen en het doet deugd om ook vanuit Vlaanderen die erkenning te krijgen", aldus David Loyen. "Ondanks wat de meeste mensen misschien denken is de nood er echt nog wel. Op sociale media zijn bijvoorbeeld alle kinderen en jongeren kwetsbaar. Door deze erkenning kunnen wij onze expertise die we de laatste 20 jaar hebben opgebouwd, nog meer blijven delen met iedereen die er baat bij heeft."


Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, bracht vandaag een bezoek aan Link in de Kabel. "Een groot deel van het leven van kinderen en jongeren speelt zich online af. Het is dus echt van belang dat we hen vertrouwd maken met digitale toepassingen, maar hen ook weerbaar maken tegen bijvoorbeeld fake news. Link in de Kabel doet dit al 20 jaar en bereikt jaarlijks zo'n 7.500 kinderen. De erkenning vanuit de Vlaamse overheid verdienen ze dan ook dubbel en dik", aldus Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle.Meer informatie over Link in de Kabel vind je hier: https://www.lidk.be/ความคิดเห็น


bottom of page