top of page
Zoeken

Nieuwe erkende jeugdvereniging: Outside Jongerenvakanties

Vlaanderen heeft 9 nieuwe jeugdverenigingen erkend. Het gaat om 5 landelijk georganiseerde jeugdverenigingen, 3 cultuureducatieve verenigingen en 1 vereniging informatie en participatie. Ze worden erkend voor onbepaalde duur en ontvangen vanaf dit jaar jaarlijks een subsidie van 80.000 euro. De komende weken pikken we telkens één nieuwe jeugdvereniging uit die 9 om er dieper op in te gaan. Vandaag: Outside Jongerenvakanties.



Outside Jongerenvakanties organiseert tijdens de Paas- en zomervakantie 60 verschillende interne en externe kampen, op meer dan 10 verschillende locaties. Ze zijn actief in Oost- en West-Vlaanderen. "We zijn heel kleinschalig begonnen tientallen jaren", zegt Thibaut Vermeulen van Outside Jongerenvakanties. "Zo zijn we gestart met kampen aan te bieden in ons eigen Adventurepark in Poperinge. Daar zijn dan nadien nog wat extra locaties in Poperinge en 2 vakantieverblijven in Heuvelland bijgekomen. Tijdens de zomervakantie bieden we ook kampen aan op externe locaties, dat is dan in de Hoge Duin in Oostduinkerke, maar ook in Merelbeke, Roeselare en Kortrijk."


Ondanks corona draaide Outside Jongerenvakanties een goede zomer afgelopen jaar. "Er schreven zich een kleine 5.000 kinderen en jongeren in vorige zomer", aldus Thibaut Vermeulen. "De vraag was hoger dan ooit. Alles zat overvol. De inschrijvingen openen al vroeg en toen we in maart vorig jaar in lockdown gingen, hing er wel even wat spanning in de lucht. Gaan die kampen kunnen doorgaan in de zomer? Toen in mei het verlossende antwoord van minister Dalle kwam, zijn we er voluit voor gegaan. We hebben wel wat moeten herplannen en opnieuw organiseren om de maatregelen zoals de bubbel van 50 correct op te kunnen volgen. Maar uiteindelijk is alles meer dan goed gekomen. We hadden geen enkele coronabesmetting!"



Sinds begin 2021 is Outside Jongerenvakanties erkend door de Vlaamse overheid als landelijk georganiseerde jeugdvereniging. Dat betekent dat de organisatie vanaf dit jaar jaarlijks een subsidie van 80.000 euro ontvangt. "Het was voor ons enorm belangrijk om die erkenning binnen te slepen. Want op die manier kunnen we meer kinderen en jongeren bereiken. We richten ons echt op het amusement van de jeugd. Ons doel is om zoveel mogelijk jonge mensen actief bezig te houden. Die erkenning is daar een grote factor in."



Meer informatie over Outside Jongerenvakanties vind je op https://outsidejongerenvakanties.be/


bottom of page