top of page
Zoeken

Premier De Croo en Minister Dalle trappen kampzomer af

Gisteren, 1 juli, hebben Premier De Croo en Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle officieel de kampzomer op gang getrokken. Ze deden dit met een bezoek aan jeugdverblijf De Kluis in Oud-Heverlee, het oudste jeugdverblijf in Vlaanderen. Tijdens hun bezoek reikten ze een kenteken om alle leiding, animatoren en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet de voorbije coronaperiode. “Het is dankzij hun inzet dat de kampen kunnen doorgaan en dat er een mooi aanbod is voor meer dan een miljoen kinderen en jongeren,” zo klonk het.


(Foto: Belga)


Op 1 juli start officieel de jeugdwerkzomer, er worden dit jaar meer dan 23.600 jeugdactiviteiten georganiseerd in de maanden juli en augustus. Net zoals vorig jaar vinden de activiteiten plaats onder speciale omstandigheden en met strikte regels die samen met de jeugdsector werden uitgewerkt.


Om de zomer officieel op gang te trappen brachten Premier De Croo en Vlaams minister Dalle een bezoek aan De Kluis in Oud-Heverlee. Het bezoek stond in het teken van het engagement van de vele vrijwilligers, leiding en animatoren die tijdens de coronacrisis ervoor hebben gezorgd dat het jeugdwerk kon verder werken.

Tijdens het bezoek werd een officieel ‘kenteken’ uitgereikt dat speciaal werd ontworpen door cartoonist Lectrr. Met het motto “Chapeau!” willen de ministers hun dankbaarheid uitdrukken voor het werk van al die vrijwilligers die de kampen georganiseerd hebben. Het kenteken kan aangevraagd worden voor alle leiding en animatoren via de jeugdbewegingen en jeugdorganisaties.“Woorden schieten tekort om de jongeren te bedanken voor hun inzet,” aldus Benjamin Dalle. “Ze hebben zo’n belangrijke rol gespeeld in het leven van die miljoenen kinderen en jongeren. De activiteiten in het jeugdwerk waren vaak echte lichtpunten in die donkere coronamomenten waar niets meer mogelijk was. Met dit ereteken willen we jullie een blijvend aandenken geven aan dat engagement. Ooit zullen jullie hierop terugkijken en fier zijn voor de veerkracht en het engagement die jullie hebben getoond.”


"Op 1 juli denk je al snel aan de start van de zomervakantie, maar het is ook vooral de start van de zomerkampen", aldus premier Alexander De Croo. "En die kampen zijn mogelijk dankzij de inzet van zovele leiders en leidsters, animatoren en vrijwilligers. Met de Chapeau-actie willen we hen bedanken. Bedanken om er steeds te staan en al die kinderen een mooie zomer te bieden in deze abnormale tijden."


(Foto: Belga)

Comments


bottom of page