top of page
Zoeken

Reactie Benjamin Dalle op vertrek directeur Media en Productie VRT

Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, neemt akte van het vertrek van directeur Media en Productie Peter Claes bij de VRT.


“In het belang van de openbare omroep werd er vandaag een beslissing genomen. De VRT kan het hoofdstuk van de problemen aan de top nu afsluiten en opnieuw vooruit kijken,” aldus Dalle. “De afgelopen weken en maanden waren moeilijk voor de medewerkers van de VRT. Ik heb daar begrip voor. Met de aanstelling van Leo Hellemans als interim-bestuurder werd er een belangrijke stap gezet om de rust te laten terugkeren binnen de VRT en werk te maken van een goed functionerend directiecollege. Ik hoop dat de VRT nu de rangen sluit want er ligt belangrijk werk op de plank. Niet in het minst de nieuwe beheersovereenkomst. De voorbereidingen hiervan zijn volop bezig. De Vlaamse Regering wil met de VRT een ambitieuze beheersovereenkomst afsluiten die garandeert dat de VRT een kwaliteitsvolle en sterke omroep blijft in een snel veranderd medialandschap.”


De Vlaamse Regering heeft ondertussen het proces voor de zoektocht naar een nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT opgestart. Bedoeling is om tegen de zomer een nieuwe gedelegeerd bestuurder aan te duiden zodat hij of zij nog mee kan onderhandelen voor de nieuwe beheersovereenkomst.

Comments


bottom of page