top of page
Zoeken

Speelpleintjes en speeltuinen kunnen weer open

De openbare speeltuinen en speelpleintjes kunnen sinds vandaag weer open voor kinderen tot 12 jaar. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bart Somers, openden deze ochtend samen de speeltuin in Ganshoren. "Dit geeft onze kinderen en jongeren opnieuw ademruimte", aldus Dalle.


Beide ministers openden de speeltuin in Ganshoren officieel. "Het is hier heel leuk georganiseerd", aldus Dalle. "Vele kinderen en jongeren leven hier in woonblokken en hebben geen tuin, vaak zelfs geen terras of balkon. Voor hen is dit dus een zeer belangrijk moment. Met de opening van de speeltuinen en -pleintjes geven we onze kinderen zo opnieuw wat meer ademruimte en dat was nodig!"


Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bart Somers, is tevreden. "Ik ken weinig ministers die zo met de jeugd begaan zijn als Benjamin Dalle", aldus Somers. "En ik denk dat er weinig ministers zijn met zoveel lokale bestuurservaring als ik. Dus zo vinden we elkaar op een positieve manier. Vooral voor kwetsbare kinderen is dit belangrijk. Zij hebben vaak geen tuin en dan is de speeltuin hun tuin. Ik ben heel tevreden dat we dit voor hen kunnen opstellen."


Burgemeester van Ganshoren, Pierre Kompany, vindt het openen van de speeltuinen voor kinderen enorm belangrijk. "Spelen is voor kinderen een basisrecht, daarom is dit ook zo belangrijk", aldus Kompany. "Het is een universele wettelijke verplichting om dit mogelijk te maken voor kinderen. Dit geeft een andere moraal aan kinderen. We kunnen niet in hun hoofd kijken en beseffen welke frustraties en moeilijkheden zij moeten meemaken door constant binnen te moeten blijven tijdens deze periode. Door deze kinderen en families te helpen, helpen we ook de samenleving."

bottom of page