top of page
Zoeken

Vlaamse Regering benoemt nieuwe Raad van Bestuur VRT

De Vlaamse Regering heeft vandaag 12 nieuwe bestuurders benoemd voor de Raad van Bestuur van de VRT. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar. Als voorzitter schuift de Vlaamse Regering Luc Van den Brande naar voren.


(foto: VRT)


Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle: “Ik wens de nieuwe bestuurders alle succes toe in het belang van de VRT. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Luc Van den Brande die met zijn jarenlange ervaring zorgt voor de continuïteit. Onze openbare omroep staat voor belangrijke uitdagingen in een steeds meer internationaal en digitaal medialandschap. Met de Vlaamse Regering willen we verder werk maken van een slagkrachtige en sterke openbare omroep, die klaar is om deze uitdagingen aan te pakken.”


Conform het mediadecreet worden 12 leden van de raad van bestuur aangeduid door de Vlaamse Regering, met inachtneming van de evenredige vertegenwoordiging van de politieke fracties in het Vlaams Parlement.


Onderstaande personen worden benoemd. Het voorzitterschap wordt aangeduid door de Raad van Bestuur, de Vlaamse Regering schuift Luc Van den Brande naar voren, voor een periode van twee jaar

.

Voor N-VA

Nico Moyaert

Charlotte Verhaeghe

Philippe Beinaerts

Stefaan D’haeze


Voor Vlaams Belang

Eric Deleu

Jan Huijbrechts


Voor CD&V

Luc Van den Brande

Rozane De Cock


Voor Open Vld

Dirk Sterckx

Lynn Wesenbeek


Voor Sp.a

Geneviève Lombaerts


Voor Groen

Bart Caron

コメント


bottom of page