top of page
Zoeken

Vlaamse tieners pesten elkaar minder en minder

De Week tegen Pesten is afgelopen vrijdag gestart. En wat blijkt: steeds minder kinderen en jongeren worden nog gepest. Uit een studie van UGent bij Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar blijkt dat het aantal kinderen dat de ­afgelopen maanden het slachtoffer was van pesten daalde van 19,3 procent in 2014 naar 16,6 procent in 2018. "Dat is heel goed nieuws", zegt Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle. "Want pesten is echt niet oké."


Om de Week tegen Pesten in te zetten, bezocht Benjamin Dalle school De Knipoog in Tollembeek, want dat is één van de laureaten voor de 'Pesten-dat-kan-niet-prijs'. De Knipoog is één van de winnaars omdat de school zo goed omgaat met pesten. Het Ketnetprogramma Karrewiet was er ook bij:Ook de Burgemeester van Galmaarden, Patrick Decat, schepen van Jeugd Marleen Merckaert, en CD&V Galmaarden waren erbij. Ook zij deden mee met de stip-it actie!


Tijdens de Vlaamse week tegen Pesten brengt Ketnet duiding op kindermaat en krijgen de Ketnetters pakkende verhalen te horen over wat pesten teweeg kan brengen. Met als apotheose een Antipestival op vrijdag 21 februari. Tijdens het Antipestival reikt Ketnet voor de tweede keer een Move tegen pesten-award uit.


Comments


bottom of page