top of page
Zoeken

Vlaanderen investeert 1 miljoen euro voor pakketten kwetsbare kinderen tijdens de coronacrisis

Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, investeert samen met minister van Welzijn, Wouter Beke, 1 miljoen euro voor pakketten met spel-, knutsel-, sport-, informatiemateriaal, boeken en strips voor kwetsbare kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. De bedoeling is kinderen en jongeren een zinvolle en leuke vrijetijdsbesteding te kunnen bieden tijdens de zomervakantie. De verdeling van de pakketten verloopt onder de coördinatie van de Huizen van het Kind in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.Generatie Veerkracht is het actieplan van de Vlaamse Regering voor bijkomende ondersteuning van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties in tijden van corona. De Vlaamse regering voorziet hiervoor 4,5 miljoen euro. Binnen het plan zijn er verschillende actielijnen. Zo wordt er 1 miljoen euro uitgetrokken om pakketten te voorzien voor kwetsbare kinderen en jongeren. De verdeling van deze pakketten verloopt onder coördinatie van de Huizen van het Kind in Vlaanderen en het Huis van het Kind in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Ze worden op maat samengesteld uit: (1) Spel-, knutsel-, sport-, vrijetijdsmateriaal, boeken en strips… (2) Informatiemateriaal over de Covid-maatregelen maar ook info over het jongereninformatieplatform WAT WAT en de verschillende hulplijnen en tot slot ook (3) digitaal materiaal.


Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, bezocht vandaag het Huis van het Kind in Asse. "Wat ze hier doen en hoe ze het aanpakken met de voorbereiding en verdeling van de pakketten is precies zoals we het voor ogen hadden", aldus minister Dalle. "Het is een prachtige samenwerking tussen het Huis van het Kind, Opgroeien, de jeugddienst en de gemeente Asse."


Burgemeester van Asse, Koen Van Elsen, vindt het een belangrijk project. "Heel veel kinderen en jongeren zaten voor een lange periode thuis en velen doen dat nog steeds", aldus Van Elsen. "Heel belangrijk dus dat we dit kunnen verwezenlijken om ook de kwetsbare gezinnen te kunnen ondersteunen en ook eens te luisteren naar hun situatie. Want de pakketten worden aan huis geleverd door verschillende instanties, waaronder de leraren van de kinderen."


Met de pakketten bereikt het Huis van het Kind in Asse 600 kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. "Bepaalde groepen bereiken we heel gemakkelijk", zegt Lotte Verbeyst, coördinator Huis van het Kind Asse. "Maar sommige gezinnen krijgen we hier niet in huis en komen dus ook niet met hun vragen tot bij ons. En die gezinnen willen we dan ook echt bereiken met deze pakketten."


Meer informatie op www.generatieveerkracht.be

Comments


bottom of page