top of page
Zoeken

VRT-ploeg mag wielrennen, marathon en snelwandelen in beeld brengen tijdens Olympische Spelen

De televisieorganisatie van het Internationaal Olympisch Comité rekent tijdens de Olympische Spelen van Tokio op de VRT om wielrennen, snelwandelen en de marathon in beeld te brengen. Dat zegt Pieter De Windt, hoofdredacteur van Sporza.

(Beeld: VRT)


De Vlaamse openbare omroep is al lang een vaste partner van Olympic Broadcasting Services, het productiebedrijf van het IOC. "Wij zijn een wereldautoriteit op vlak van mobiele middelen, de camera op de motor en helikopterbeelden. We hebben ervaring, we deden ook al WK's", legt De Windt uit.


Behalve dat team, dat ook bestaat uit externe partners, stuurt de VRT nog een veertigtal mensen naar Tokio. Net zoals vroeger zullen commentatoren bij een aantal sporten vanuit Brussel werken. Corona heeft dat niet echt veranderd, luidt het. Op cameraploegen ter plaatse is dan weer wel bespaard.


Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle is fier: "De manier waarop we in Vlaanderen sport in beeld brengen behoort tot de absolute wereldtop. We mogen echt fier zijn op zoveel expertise bij zowel de VRT als bij alle facilitaire bedrijven. Hopelijk zien we straks ook opnieuw een Belg het goud pakken in één van deze disciplines"

(Tekst en beeld: Belga)

Comments


bottom of page