top of page
Zoeken

Zo klinkt een Awel-gesprek op muziek

Het kan goed zijn dat je de voorbije dagen jouw favoriete influencer en enkele BV’s zag poseren met een willekeurig blauw kruis op Instagram. Het blauwe kruisje, dat via een Instagramfilter op je voorhoofd verschijnt, blijkt nu verband te houden met ‘Niet Alleen’, een nieuw nummer van Amir Motaffaf (21) en Armin Mola (21) in samenwerking met luisterlijn Awel. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, ondersteunt deze actie. "Ik krijg veel signalen dat jongeren zich eenzaam voelen en niet goed in hun vel zitten, dit nummer zet die emoties om in muziek en kan jongeren inspireren om erover te praten, want dat kan écht deugd doen".


Niet Alleen

Je kan dan wel zeggen ‘Je bent niet alleen’, via een berichtje of aan de telefoon, maar het aan iemand laten vóelen is nog zoveel sterker. Amir Motaffaf (4eVeR, Familie,…) en Armin Mola (Hoodie, Vloglab,…) doken de studio in en zetten de boodschap op muziek. Voor iedereen die zich tegenwoordig meer alleen voelt dan ooit. ‘Veel jongeren voelen zich tegenwoordig een beetje nutteloos, of heel eenzaam. We willen jongeren inspireren om daar eerlijk over te zijn en erover te praten. De Instagramfilter die hoort bij de song en een blauw kruisje op je voorhoofd zet, is een manier om zonder woorden te zeggen: hey, ik ben ook weleens eenzaam, je bent niet alleen.', aldus singer-songwriters Amir en Armin.


Verdoken gesprekstips

‘Niet Alleen’ is een echt hart onder de riem, geschreven in volle lockdown. Maar het lied zit ook vol tips om écht naar elkaar te luisteren. Voor het rapgedeelte werkten Amir en Armin immers samen met Awel, luisterlijn voor kinderen en jongeren. ‘De rap werd volledig geïnspireerd door de manier waarop Awel luistert naar kinderen en jongeren.’ zegt Hanne Jacobs, communicatiemedewerker van Awel. ‘Amir en Armin rappen onder meer “Ik ben er voor jou, je mag zeuren en zagen”. Het nummer laat daarmee dus ook horen wat je zoal kan zeggen tegen een vriend die het moeilijk heeft.’ Awel deelde haar gesprekstips recent ook via de ‘F*CK 69’ campagne. De vijf ‘f*cks’ uit die campagne (f*ck over jezelf beginnen, onoprecht zijn, passief luisteren, oplossingen forceren en minimaliseren) zijn terug te vinden in de lyrics.


Voor wie zelf nood heeft aan een babbel is er de dubbel te interpreteren verwijzing “Awel, ge kunt er me mij over praten”. Durf te delen met iemand die je vertrouwt. Bij Awel kunnen jongeren gratis en in alle anonimiteit terecht, via chat, e-mail of telefoon. Je kan ook een berichtje delen met leeftijdsgenoten op het Awel jongerenforum.


Beluister 'Niet Alleen'.

Wie de boodschap en de song mee wil verspreiden, kan op Instagram ook gebruik maken van de filter ‘Niet Alleen’ van 'amirmotaffaf'.


Comments


bottom of page