top of page
Zoeken

Zondag heeft u de keuzeHet is een keuze die zal bepalen hoe we de komende jaren Vlaanderen en Brussel besturen. De afgelopen weken en maanden hebben we met de Brusselse CD&V, deur aan deur, onze visie op Brussel uitgelegd en verdedigd. Als Brussels lijsttrekker wil ik deze visie uitdragen en verdedigen in het Vlaams Parlement.


Het is kiezen voor samenwerking, want Brussel is geen eiland. We moeten samen mét Vlaanderen en Wallonië hervormen om van Brussel een dynamischere en ambitieuzere stad te maken, met een grotere levenskwaliteit voor elke Brusselaar. Met een uitgestoken hand bereik je meer dan met een gebalde vuist. De afgelopen jaren was ik onder meer kabinetschef en directeur van de studiedienst. Met het netwerk en de ervaring die ik heb op opgebouwd wil ik werk maken van echte samenwerking. Op het vlak van onderwijs, tewerkstelling, mobiliteit en welzijn kunnen Vlaanderen en Brussel het verschil écht maken. CD&V heeft de afgelopen legislatuur bewezen dat meer investeren in kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs en kinderopvang mogelijk is. Die lijn willen we radicaal doortrekken in de volgende legislatuur.


Het is kiezen voor meer ambitie. Want Brussel moet nog zoveel beter. Ambitie betekent keuzes maken. Met CD&V geen luchtkastelen maar concrete acties. We moeten het Brussels gewest versterken ten aanzien van de 19 gemeenten. Meer bevoegdheden en de middelen om een éénduidig beleid te voeren voor alle Brusselaars. Drastische keuzes voor een betere mobiliteit in onze stad met veilige infrastructuur voor voetgangers en fietsers en goed openbaar vervoer. Zo pakken we files en slechte luchtkwaliteit eindelijk structureel aan.


Het is kiezen voor Brussel. Wij willen het volle potentieel van onze stad benutten. Brussel heeft de jongste bevolking van het land, maar ook de hoogste werkloosheid. Wij willen een Brussel waar het goed leven is voor iedereen. Kiezen voor Brussel betekent ook kiezen voor de Brusselaars: meer investeren in zorg, welzijn en onderwijs maar ook investeren in sport en cultuur.


Mijn visie en voorstellen kan je vinden op mijn website www.benjamindalle.be maar je kan mij gerust ook contacteren. Ik ga graag met u verder in gesprek.

De komende dagen gaan we voluit voor elke stem.


Want Brussel verdient meer ambitie.


Wil u helpen? Stuur deze mail dan door naar al uw Brusselse vrienden, kennissen en familie.


Bedankt,

Benjamin

Comments


bottom of page