top of page

Ontdek mijn realisaties als Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding.

Sinds 2019 ben ik minister in de Vlaamse Regering en zet ik me in voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding. Klik hieronder door om meer te lezen over de projecten en initiatieven

die we de afgelopen 4 jaar hebben gerealiseerd.

brussel-c-istock-520190785.jpg

BRUSSEL

Brussel, onze hoofdstad. Met meer dan 1,2 miljoen inwoners, 19 gemeenten en 183 verschillende nationaliteiten is het Brussels gewest één van de meest diverse plekken ter wereld. Het is dan ook dé uitdaging in mijn rol als Vlaams minister van Brussel om Vlaanderen en Brussel nóg meer te verbinden met elkaar.

luke-porter-mGFJIUD9yiM-unsplash.jpg

JEUGD

Er wordt al genoeg over kinderen en jongeren gesproken, maar nog veel te weinig mét hen. Zowel in het jeugdbeleid, maar ook in het beleid van mijn collega-ministers, wil ik de stem van kinderen en jongeren, ook van de meest kwetsbare, laten klinken én laten wegen op het beleid. 

shutterstock_1737576413.jpg

MEDIA

De media. We gebruiken het zo vaak, dat we het soms zelfs niet merken. Net omdat het zo alomtegenwoordig is en zo’n grote impact heeft op ons leven, is het belangrijk dat we werk maken van een evenwichtig en ambitieus mediabeleid in een steeds meer digitale wereld.

arno-senoner-OsKtCkfV8zw-unsplash.jpg

ARMOEDEBESTRIJDING

Armoede, ook in een rijk land als het onze? Ja, jammer genoeg wel. De maatschappij kent moeilijke tijden met hoge inflatie en toegenomen kosten voor de gezinnen. Ik wil als minister zorgen dat we in die moeilijke tijden extra aandacht hebben voor wie in armoede leeft of in armoede dreigt terecht te komen. 

Benjamin Dalle blikt voor het eerst terug op 4 jaar ministerschap (7).png

In vier video's kijkt Benjamin Dalle terug op de meest spraakmakende, ontroerende, belangrijke én kippenvelmomenten uit 4 jaar beleid.

bottom of page